Featured Post 6

6/12/2014

Obiceiuri care îți distrug colonul

Colonul - sau intestinul gros - este o parte importantă a organismului tău, fiind și cel prin care se elimină resturile alimentelor cu toxine, apă, săruri și nutrienți. Anumite obiceiuri pot distruge buna funcționare a colonului, iar în timp te poți confrunta cu numeroase probleme de sănătate.



Este foarte important să mănânci sănătos și să ai grijă de tine nu doar pentru piele strălucitoare, păr bogat și unghii puternice, ci pentru întreg organismul, inclusiv pentru colon. În intestinul gros se găsesc miliarde de bacterii - ce compun flora intestinală - care ajută la buna funcționare a acestuia, iar obiceiurile rele pot determina un dezechilibru al florei intestinale. Vezi care sunt acestea:
Nu mănânci fructe și legume
Fructele și legumele proaspete sunt bogate în fibre, ce ajută tractul digestiv și eliminarea materiilor fecale. Dacă nu ți-ai făcut un obicei din a mânca fructe și legume proaspete, riști să devii constipată, iar constipația poate determina apariția disfuncțiilor la nivelul colonului. Ca să nu îți distrugi colonul, ar trebui să mănânci fructe și legume proaspete zilnic, măcar o dată pe zi.


Sursa: unica.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu