10 fructe si legume pe care sa le pui pe gratar
Vinete
Taie-le in felii de 2,5 cm si acopera-le cu ulei de masline. Pune-le pe
gratar si gateste-le cate 6 minute pe fiecare parte. Vinetele vor
deveni crocante pe exterior si moi pe interior. Yummy Yummy!
Piersici
Gratarul nu face altceva decat sa le accentueze dulceata si este atat
de simplu de facut. Pur si simplu taie-le in doua, scoate-le samburele
si pune-le cu fata in jos pe gratarul incins. Scoate-le dupa ce au prins
o nuanta aurie, aproximativ 5 minute. Stropeste-le cu miere, presara
putina scortisoara deasupra sau mananca-le cu iaurt grecesc.
Sparanghel
Usor rumenit, cu putin ulei de masline, sare si pier, sparanghelul este
o garnitura excelenta de vara. Pune-l direct pe gratarul incins, timp
de 2-3 minute. Este plin de vitamina B6, acid folic si vitamina E.
Pepene
Este un superfruct de vara. Plin de licopen, un antioxidant puternic,
si o sursa excelenta de vitaminele A si C, pepenele merita savurat in
fiecare zi. Nu doar ca desert sau in salate, ci si pe gratar. Taie-l in
felii mari, groase de 2-3 centimetri si pune-l pe gratarul incins cate
2-3 minute pe fiecare parte.
Rosii
Sunt printre putinele alimente care devin mai sanatoase dupa gatire.
Asa ca pune-le pe gratar si bucura-te de gusutul lor in paste, salate
sau ca garnitura pentru fripturi. Trebuie doar sa le tai in doua, sa le
stropesti pe ambele parti cu ulei de masline si sa le lasi 3 minute pe
gratarul incins.
Ananas
Caldura ii taie din aciditate si il transforma intr-un desert la fel de
dulce ca o bomboana. Taie-l rondele sau wedges si pune-l cate 3 minute
pe gratar, pe fiecare parte.
Ciuperci Portobello
Acestea au o textura perfecta pentru gratar. Incearca-le si ne vei da
dreptate. Ce trebuie sa faci este doar sa le ungi cu putin ulei de
masline si sa le pui pe gratar, cu fata in jos (4 minute), apoi sa le
intorci si sa le mai lasi 7 minute.
Zucchini
Taie-i pe lungime, acopera-i cu putin ulei de masline si presara putina sare si piper. Sunt gata de gratar. Tine-i un minut.
Morcovi
Daca iti plac morcovii la cuptor, sigur iti plac si cei la gratar.
Pune-i intr-o tigaie tip grill, la foc medie, si lasa-i 5 minute. Nu
uita sa-i cureti de coaja inainte.
Banane
Taie bananele in doua, pe lungime, da-le cu putin spray de copt si lasa-le cate 2 minute pe fiecare parte.
VA UREZ POFTA BUNA !!!
Posted in:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu