Featured Post 6

6/24/2014

Dieta cu gheata

Se pare ca in discutia despre diete mai este loc pentru regimuri de slabit noi, desigur toate revolutionare si care te pot face sa pierzi kilograme multe intr-un timp cat mai scurt.








Una dintre cele mai bizare diete din ultima perioada are drept element central consumul de gheata, multa gheata, pentru a fi mai precisa. Da, ai citit bine, se pare ca, pentru a slabi, trebuie sa incepi sa vezi cuburile de gheata cu alti ochi si sa nu le folosesti doar pentru a-ti racori cocktail-urile.
Noul regim este cunoscut drept The Ice –Diet si a fost creat de un doctor gastroenterolog din Statele Unite ale Americii, Brian Weber.

Ideea pe care se bazeaza acest plan de slabit, cel putin surprinzator, este faptul ca gheata va impune organismului sa consume un numar mai mare de calorii, deoarece trebuie sa reuseasca sa aduca aceste lucruri inghetate pana la nivelul de temperatura al corpului uman.

Brian Weber a lansat de curand un e-book, distribuit gratuit pe Internet, in care aceasta dieta este prezentata in detalii. In aceasta carte, este mentionat faptul ca ingerarea pe zi, a unui litru de gheata, insemnand aproximativ patru cani de cuburi de gheata, ar putea sa te ajute sa arzi cu 160 de calorii mai mult. Astfel, timp de o luna ai putea pierde jumatate de kilogram, fara a introduce schimbari in rutina alimentara sau in cea a activitatilor fizice.

Gastroenterologul mentioneaza pe pagina de Internet dedicata dietei cu gheata ca principiul pe care se bazeaza regimul creat de el a fost inventat intr-o perioada in care, din dorinta de a slabi, acesta a inlocuit inghetata cu gheata.

Nu ar trebui insa sa jubilam, unii experti afirma ca gheata, de fapt, nu prea ajuta organismul uman sa piarda kilogramele in plus. Elisa Zied, nutritionista si autoarea cartii “Yonger Next Week”, a declarat ca greutatea de care vei reusi sa scapi in timpul regimului cu gheata, se va pune la loc cel mai probabil, imediat ce vei renunta la gustarea rece. De asemenea, gheata ar putea avea un efect negativ asupra dintilor, deoarece, dupa cum prea bine stim, mancarurile reci nu fac bine acestora.
Patricia Meredith, profesor in cadrul Colegiului de Stomatologie al Universitatii din Iowa, afirma ca gheata poate distruge emailul si dentina, elemente importante ale dintilor, ce ii protejeaza de aparitia cariilor.

Acelasi expert in domeniul nutritiei, Elisa Zied, considera drept unic avantaj al “The Ice Diet” consumul sporit de apa, ce are loc implicit. Acesta este un aspect benefic, deoarece ar putea preveni supraalimentarea datorata de multe ori confuziei dintre senzatiile de foame si sete.
Asadar, inainte de a te aproviziona cu pungi de gheata si de a-ti face promisiunea ca vei respecta cu sfintenie acest regim, poate ar fi mai potrivit sa te documentezi in legatura cu alte diete ce ar putea sa iti ofere silueta dorita cu adevarat.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu