Din cauza substanţelor extrem de dăunătoare pe care le conţin,
țările dezvoltate au interzis alimentele care conțin grăsimi trans.
Recent, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a decis
că uleiurile hidrogenate, de tipul margarinei, nu mai sunt considerate
sigure pentru consum.Grăsimile trans sunt greu de digerat și încetinesc
metabolismul, astfel încât, consumate în mod frecvent, pot deveni un
pericol pentru sănătate.
Tot mai multe guverne au luat măsuri drastice împotriva producătorilor
de alimente. Margarina este un exponent de bază al grăsimilor trans, iar
în țările Occidentale și în Statele Unite acestea au fost deja
interzise.
În România, se comercializează margarina, chiar este prezentată ca fiind
bună pentru copii. Se mai spune că margarina previne bolile cardiace.
Adevărul este însă altul, acest produs dăunează grav sănătății.
Sursa: stirile.rol.ro
Posted in:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu