Nu
toată lumea se împacă cu gustul conopidei. Dar cu toate acestea este o
legumă cu efecte miraculoase pentru organism, ce ar trebui să fie
inclusă în dieta fiecărui om, inclusiv în a celor mici.
Trebuie spălată bine conopida. Pe plita deja trebuie sa clocoteasca o cratiţă cu apă, sărată moderat. Coborâm atent acolo conopida şi o lăsăm să se desfete acolo cam 5 minute. Trebuie verificată şi scoasă atuinci când s-a înmuiat puţin. Сand e gata, se scoate cu o strecurătoare, sau o sită.
După ce o scoatem, o lăsăm să se zvânte şi ne apucăm să dregem amestecul pentru panare. Stricăm oule într-un bol, adăugăm sare, piper şi faina. Faină trebuie adăugată treptat, într-un conţinu proces de omogenizare prin amestec cu ţelul, a conţinutului bolic. Vedeţi voi, că poate să nu vă ajungă faină, sau să fie prea multă, asta o decideţi singuri, în dependenţă de consistenta paneului, care nu trebuie să fie nici foarte gros, nici foarte subţire.
Încingem tigaia, dotată generos cu un strat bun de ulei. Fiecare floare de conopida o scăldam în pane, după care o aşezăm încet pe tigaie.
Să fi avut pesmet, îl adăugăm şi pe el la pane, sau o altă variantă, nu rea defel, să trec conopida prin pane apoi prin pesmet şi după în tigaie.
Între timp dregem un sos picant şi verde, care se va asocia perfect cu conopida friptă.
Roşia o tăiem sferturi, pătrunjelul îl tocam, precum am făcut şi cu leurda. Toate astea le dăm la blender, le presuram cu o jumătate de linguriţă de oregano uscat, o lingură de ulei de măsline.
Conopida n-o lăsaţi mult în tigaie, atât doar ca să se rumenească pe toate părţile. După ce am scos-o, am pus-o pe un şerveţel ca să o mai scăpăm de unsoare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu