Se apropie sezonul gustoșilor ardei grași. Știm că sunt
sănătoși dar nu cunoaștem toate avantajele acestor legume asupra
organismului nostru. Aceștia conțin de la vitamine, la antioxidanţi şi
minerale, nutrienţi extrem de benefici în buna funcţionare organismului.
Ardeiul roşu este mai sănătos decât cel verde, cu o cantitate de
vitamine A şi C de două ori mai mare. Conform unui studiu, chinezii,
care consumă mari cantităţi de ardei, şi mai ales ardei iuţi, au cu 27%
mai puţine şanse de a face cancer pulmonar, şi asta în condiţiile în
care sânt printre cei mai mari fumători din lume.
Mai mult, ardeiul este considerat ca făcând parte din
alimentele care întârzie procesul de îmbătrânire a organismului,
datorită carotenului şi a vitaminelor C şi E. Aceste elemente au
proprietăţi antioxidante, deci împiedică îmbătrânirea prematură a
celulelor şi ţesuturilor, previn apariţia tumorilor şi afecţiunilor
cardiovasculare.
Ardeii copţi sunt o minune pentru cei care au un stomac sensibil
pentru că sunt foarte ușor de digerat. De asemenea, aceștia sunt de
preferat, deoarece ei nu pierd decât o cantitate mică din elementele
nutritive.
Sursa: Antena1
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu