Este cel mai consumat aliment, dar puţini ştiu că poate fi şi un medicament natural de excepţie! Leacurile care se pot prepara din el sunt multe şi foarte eficiente
Durerile de cap trec ca prin minune dacă vă puneţi cartofi cruzi raşi pe frunte. Se iau trei cartofi de dimensiuni potrivite, se spala sub jet de apă şi se râd cu tot cu coaja, aplicându-se pe o bucată de pânză îngustă. Aceasta se aşează pe zona dureroasă: frunte, creştetul capului, tâmple, ceafă. Se lasa 20 de minute după care se înlătura.
Cartoful crud, bun pentru stomac şi bolile gastrice
Sucul de cartofi cruzi ajută în tratarea şi calmarea arsurilor gastrice, chiar şi în cazurile grave de ulcer gastric, gastrite acide, cronice sau în bolile gastrice nervoase.
Sucul de cartof crud, bun pentru bolile nervoase
Cunoscut pentru efectul calmant, sucul de cartof crud, fie şi amestecat cu morcovi, ţelină şi fructe, este un bun remediu pentru stările de convalescenţă după o boală.
În plus, cartoful crud este recomandat şi în perioade de surmenaj, oboseală cronică, astenie, insomnii, datorită aportului de vitamine şi al efectului calmant.
Cartoful crud, adjuvant în boli renale şi gută
Fiert sau crud, cartoful ajută la detoxifierea organismului, mai ales în cazul bolilor renale, unde acţionează ca un diuretic puternic, dizolvă sărurile de calciu din calculii renali. Cartoful elimină şi alte substanţe nocive, cum ar fi acidul uric, prezent în ţesuturile bolnave de gută, reumatism şi artroze.
Ce vitamine şi minerale se găsesc în cartofi:
Potrivit studiilor de specialitate, cartofii conţin vitaminele A, C, E, PP şi complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B12) şi acid folic.
Multă lume se fereşte de cartofi, din cauza conţinutului de amidon, care este asociat cu făină şi cu kilogramele în plus.
Sursa: Antena1