Featured Post 6

6/27/2015

N-o să mai păstrezi sticlele de apă după ce citești asta! 3 lucruri deștiut

Obișnuiai să refolosești sticlele de apă (PET) de 0.5l când mergeai la birou sau în vacanță, pe drum? E cazul să scapi de acest obicei. Nu există ceva mai toxic pentru tine - uite de ce:



1. Studiile au arătat că în crăpăturile și zgârieturile din interiorul sticlei se adună diferite tipuri de bacterii. Gândește-te la tocătorul tău - știi că dacă nu îl cureți temeinic, vor rămâne bacterii în crăpăturile din lemn - așa e și cu sticlele de apă. Cel mai bine este să te abții de la refolosirea lor sau să cumperi sticle cu gât cât mai larg, care să-ți permită curățarea interiorului cu săpun și apă călduță.
2. Încercarea de a steriliza sticlele cu apă fiartă sau prin spălare în mașina de vase este inutilă. Plasticul nu e făcut pentru a suporta astfel de temperaturi, dimpotrivă; s-ar putea ca substanțele chimice din plastic să treacă din material în apa depozitată, intoxicându-te.
3. Cea mai mare parte a bacteriilor se află la gura sticlei, acolo unde pui gura pentru a bea. Problema este că majoritatea pot să-ți provoace toxinfecție alimentară. 

Sursa: Antena1

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu