Featured Post 6

1/20/2015

Uite motivele pentru care e super bine sa mananc curmale! Sunt mai bune ca merele sau bananele

Curmala este fructul palmierului Phoenix dactylifera, cunoscut sub numele de curmal sau finic, care face parte din familia aracaceelor, fiind originar din oazele Egiptului și ale Peninsulei Arabice, denumit și "regele oazelor".

 urmalele au formă ovală, alungită, iar culoarea lor, atunci când sunt coapte, variază de la roșu aprins și galben strălucitor la maro închis și chiar negru, în funcție de soi. Există aproximativ 1.500 de varietăți de curmale, notează Agerpres.ro.




Curmalele conțin un procent ridicat de zaharuri, fibre naturale și antioxidanți. Aceste fructe sunt o sursă importantă de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor, sulf, seleniu și fluor) și vitamine (vitamina A, complexul B, vitamina K). Curmalele sunt mai bogate în aminoacizi decât merele, portocalele sau bananele.

Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale. Se recomandă consumul de curmale în perioadele de efort fizic și intelectual, dar și pe timpul iernii pentru întărirea sistemului imunitar, recomandate fiind persoanelor anemice, celor epuizate sau în convalescență, copiilor în creștere. Doar unul sau două soiuri de curmal au o concentrație modestă de fier, restul au un conținut mult mai mare. Acest lucru, împreună cu energia ușor de asimilat, le fac un aliment ideal pentru cei care suferă de anemie și afecțiuni care produc oboseala cronică.

Sursa: Wowbiz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu