Featured Post 6

1/19/2015

Obiceiuri proaste care ne DISTRUG sistemul imunitar

Bacteriile și virușii nu sunt singuri dușmani ai sistemului imunitar. Uneori, alegerile pe care le faci zilnic slăbesc puterea organismului de a lupta cu boala.
Sistemul imunitar este cheia luptei împotriva oricărei probleme a organismului, începând cu micile zgârieturi de la bărbierit şi până la virusurile care abundă în zilele noastre. Chiar şi procesul de îmbătrânire poate fi asociat mai degrabă cu funcţionarea sistemului imunitar decât cu trecerea timpului.



Iată care sunt obiceiurile care îți distrug sistemul imunitar:
Mănânci prea mult zahăr 
Știm că îți plac dulciurile și că le-ai consuma pe toate, însă ține cont de faptul că zahărul slăbește acțiunea sistemului imunitar aproape instantaneu, întrucât crește nivelul glicemiei din sânge. În plus, este conținut de majoritatea alimentelor procesate, chiar și cele sărate (sosuri, ketchup, muștar, conserve, iaurturi, sucuri etc), așa că ai face bine să fii atentă la ce cumperi!
 
Nu te odihnești îndeajuns
Când ești obosită, reușești cu greu să îți duci la bun sfârșit activitățile de peste zi. Exact la fel se întâmplă și cu sistemul tău imunitar, care nu mai funcționează la parametrii normali de eficiență. Așa că, încearcă să îți respecți orarele de odihnă și ia-ți din când în când timp liber pentru o binemeritată cură de somn.
 
Stresul

Suntem zilnic expuse stresului, uneori reușim să îi facem față, alteori însă ne lăsăm conduse de acesta. Cu atât mai rău, întrucât stresul în exces este asociat cu imunosupresia sau dereglarea sistemului imunitar, în urmă căruia acesta ajunge să atace el însuși organismul.

Sursa:  spynews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu