Featured Post 6

7/06/2014

Doua plante medicinale care distrug Cancerul

Doua plante medicinale tropicale care distrug cancerul si alina efectele secundare ale chimioterapiei

Uncaria tomentosa cancer
Traim vremuri groaznice in care aproape oricine a fost atins de cancer intr-un fel sau altul. Pacientii cu cancer se zbat cu terapiile traditionale, si multi cauta modalitati alternative cu scopul de a inversa cursul bolii si diagnosticul. Iata doua puternice plante tropicale care pot stimula sistemele adecvate pentru a ajuta corpul in lupta cu aceasta teribila afectiune.

Gheara pisicii (una de gato, sp., cat’s claw, eng., lat. Uncaria tomentosa)

Gheara pisicii este o liana lemnoasa mare ce creste in padurea tropicala a Amazonului si care isi trage numele de la tepii ce cresc d-a lungul acesteia si care seamana cu niste gheare de pisica.
Gheara pisicii a fost utilizata in Peru si Europa inca din 1990 ca tratament adjuvant (asociat) pentru cancer, dar si pentru alte boli ce au ca tinta sistemul imunitar. Gheara pisicii contine cateva grupe de substante fitochimice care stau la baza actiunii ei, cel mai studiat grup fiind alcalozii oxindol, care au fost documentati ca avand proprietati anti-leucemice si imuno-stimulatorii.
Cercetari si studii asupra ghearei pisicii care documenteaza efectul pozitiv impotriva cancerului includ:Uncaria tomentosa cancer
  • cercetatorii italieni au raportat in 2001 un studiu in vitro in care gheara pisicii a inhibat direct cresterea unei linii de celule canceroase provenite de la un cancer mamar, inhibare in proportie de 90%.
  • cercetatorii suedezi au documentat in 1998 ca planta a inhibat cresterea celulelor de limfom si leucemie in vitro.
  • rapoarte ale testelor clinice de observare ale lui Keplinger au aratat ca pacientii cu cancer care au luat gheara pisicii impreuna cu terapiile traditionale, precum chimioterapia si cea cu radiatii, au raportat mai putine efecte secundare precum pierderea parului, a greutatii, greturi si infectii secundare.
  • cercetari ulterioare au aratat ca gheara pisicii poate ajuta la refacerea ADN-ului celular si previne mutatiile celulelor; mai poate de asemenea sa previna pierderile de celule albe din sange si deteriorarea celulelor imunitare datorata multor medicamente din cadrul chimioterapiei.
Gheara pisicii a mai aratat si capacitati deosebite de a omora virusii, de a lupta cu radicalii liberi si de a reduce inflamatiile.

Graviola (lat. Annona muricata)

graviolaGraviola este un mic conifer vertical, de circa 5-6 metri inaltime, cu frunze mari, stralucitoare de un verde inchis.
Un nou set de substante numite acetogenini annonacei, gasiti in frunza, tulpina, scoarta si semintele fructelor, a fost confirmat de catre trei grupuri de cercetare separate ca avand semnificative proprietati antitumorale si toxicitate selectiva impotriva diferitelor tipuri de celule canceroase (fara a dauna celulelor sanatoase), in doze foarte mici.
Cercetarile si studiile efectuate asupra graviolei si care documenteaza efectul ei pozitiv impotriva cancerului includ:
  • In 1997, Purdue University a publicat informatia ca a descoperit faptul ca acest nou set de substante chimice din graviola nu doar ca este eficient in omorarea tumorilor care s-au dovedit rezistente impotriva agentilor anticancerigeni, dar se pare ca mai are si o afinitate pentru astfel de celule rezistente. Asta inseamna ca acele celule cu rezistenta multi-medicamentoasa (RMM) pot fi efectiv omorate prin acetogenini, cu rapoarte cum ca ei au distrus preferential celulele RMM prin blocarea transferului de ATP – sursa principala de energie celulara – catre acestea.
  • Intr-un program de monitorizare a plantelor, efectuat in 1976 de catre Institutul National de Cancer din SUA, frunzele si tulpinile de graviola au aratat toxicitate impotriva celulelor canceroase, si acetogeninii specifici au fost raportati ca fiind selectiv toxici in vitro fata de urmatoarele tipuri de celule tumorale: carcinom pulmonar, san uman, adenocarcinom de prostata, carcinom pancreatic, adenocarcinom de colon, liniile celulare de cancer hepatic, limfom uman si adenocarcinom mamar RMM.
  • Cersetorii din Taiwan au raportat in 2003 ca principalul acetogenin al graviolei, annonacinul, era puternic toxic pentru cancerele ovarian, cervical, mamar, la vezica urinara si de piele in doze foarte mici.
Graviola s-a mai facut cunoscuta si pentru capacitatea deosebita de a omora bacteriile, parazitii si virusurile, dar si de a stimula digestia si a alina depresia.





Sursele:naturalnews.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu