Featured Post 6

7/04/2014

Cum sa obtii un bronz natural.

Bronzatul la soare este pe cât de sănătos, pe atât de periculos. Bronzul are proprietăţile lui benefice organismului (nu uita că expunerea la soare îţi garantează necesarul de vitamina D), însă expunerea excesivă poate avea efecte adverse pe termen lung - cele mai multe leziuni sau chiar cancere ale pielii fiind cauzate de expunerea la radiaţiile solare.




Înainte să alegi costumul de baie potrivit şi să-ţi cumperi o pălărie, achiziţionează-ţi o cremă fotopreotectoare, deoarece protecţia pielii este extrem de importantă şi te fereşte de alergii şi arsuri. Iată câteva sfaturi practice pentru un bronz sănătos:

Exista metode care accentuează efectul de bronzare, asigurând şi pielea sănătoasă. Una din ele constă în aplicarea de comprese sau masaje cu ceai (veritabil) concentrat pe toate părţile corpului, după plajă, timp de 10 minute. Pielea bronzată capătă o culoare cu totul aparte, aurie, atrăgătoare.
A doua metodă este aplicarea unui masaj scurt (5 minute) pe întreg corpul cu morcov ras. Vitaminele care conţin morcov împrospătează pielea şi previn efectul de îmbătrânire cauzat de expunerea la soare.
Pe plajă, ochelarii de soare sunt indispensabili. Dacă razele solare aduc efecte benefice epidermei, ele sunt distrugătoare în ce priveşte ochii. Nu evita ochelarii speciali de plajă, cu o bună protecţie antivioletă. De asemenea, pe plajă nu se folosesc alte produse cosmetice în afara cremelor de protecţie antisolară. Deodorantele nu-şi au rostul şi pot dăuna pielii expuse la soare.
Pentru cine face nudism, nu e de uitat: sfârcurle sânilor trebuie protejate. Există autcolante aflate în comerţ, dar se pot improviza buline din pânză sau hârtie.
Alimentaţia este deosebit de importantă în timpul perioadei expunerilor la soare. Vitaminele A,C şi E nu trebuie să lipsească, fie luate pe cale medicamentoasa, fie consumând fructe şi legume bogate în asemenea vitamine.
Un bronz uniform, rezistent şi sănătos, îl asigură betacarotenul, care se găseşte în farmacii ca produs naturist, dar este suficient să-l oferi organismului prin alimente crude, bogate în această substanţă: morcovi, spanac, varză creaţă, pepeni galbeni, caise.
Betacarotenul stimulează formarea de pigmenţi, asigurând o bronzare uniformă, dar şi o buna protecţie împotriva razelor ultraviolete, blocând totodată îmbătrânirea pielii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu