Featured Post 6

This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

7/14/2014

DE CE MURIM ?


EXPLICATIILE pe care le DAU OAMENII DE STIINTA TE PUN PE GANDURI!

Moartea este un subiect care a starnit dezbateri aprinse de-a lungul existetei omenirii. Dincolo de conotatiile filozofice sau religioase ale acestui fenomen, oamenii de stiinta explica din punct de vedere fizic, cauzele pentru care oamenii mor.

 

 

Fara indoiala, cel mai infricosator gand pe care il avem este cel despre Marea Trecere. "De ce nu pot ramane oamenii vesnici pe Pamant?", ne intrebam, naiv, poate, uneori. Oamenii de stiinta au venit cu explicatii despre cauzele disparitiei oricarui om, animal, planta si alte vietuitoare.

Astfel, specialistii spun ca toate organismele vii imbatranesc si mor din simplul motiv ca Natura nu poate sa le sustina la nesfarsit.
 

Daca scopul primar al fenomenului vietii pe Terra este acela de a se procrea si replica cu succes (logica din spatele asa numitei Teoriei Genelor Egoiste), atunci toate organismele sunt programate sa traiasca pana genereaza urmasi si-i ingrijesc pe acestia pana cand ajung independenti. 

Speciile diferite de animale si plante au cicluri viata-moarte diferite doar in aparenta, caci in cele din urma ceasul biologic isi spune cuvantul in cadrul fiecarei vietati. Celulele nu se mai reinoiesc in acelasi ritm ideal, inima incepe sa dea semne de oboseala dupa ce a batut de miliarde de ori in timpul vietii, simturile se atrofiaza, creierul incepe sa dea semne de degenerescenta senila, oasele incep sa fie tot mai fragile iar organele incep sa dezvolte cancere.

Trebuie sa fim constienti ca moartea incepe odata cu lungul si complexul proces de imbatranire celulara. Practic, celulele noastre ne imbatranesc si ulterior tot ele ne iau viata. In interiorul fiecarei celule, cromozomii apar cu propriile terminatiuni specializate care le dicteaza durata de viata, denumite teleomere. 

Si nici la ora actuala nu se cunoaste cu exactitate modul in care teleomerele sunt legate de procesul de imbatranire, dar se stie ca dupa ce telomerele ating o anumita lungime, informatia continuta de ele se pierde si implicit urmeaza degenerarea celulei, imbatranirea si moartea, 

 

 

Sursa: descopera.ro

Ce ar trebui sa stii despre stomac

 Tulburarile gastrice sunt tot mai frecvente in zilele noastre, cand consumam in mare parte alimente procesate, modifcate genetic si foarte calorice.

Alimentatia joaca un rol important in privinta sanatatii sistemului digestiv, insa si alti factori pot influenta sanatatea stomacului.




 Stomac

Stomacul este un organ cavitar, cu doua sfinctele (cardia si pilor) care atunci cand se inchid, alimentele nu mai pot iesi din stomac. Aceste sfinctere reprezinta de fapt inele de tesut muscular neted care, atunci cand se contracta, strang atat de mult cavitatea tubului digestiv incat inchid spatiul cavitar.

Stomacul se afla situat in continuarea esofagului, acel tub pe unde merge bolul alimentar dupa ce il inghitim. Stomacul il putem considera ca o dilatare a esofagului, unde se acumuleaza alimentele de la o masa pentru a fi digerate. Ceea ce este insa foarte important de retinut este ca stomacul nu-i doar un organ digestiv, ci prezinta si legaturi prin sistetemul nervos si hormoni specifici cu intregul organism. Astfel ca unii hormoni sunt secretati de stomac si influenteaza alte organe, iar unele reflexe nervoase de la nivelul stomacului au de asemenea ecouri in alte organe.
De exemplu un reflex care din pacate a fost pierdut de multi dintre noi este acela ca la umplerea stomacului sa se activeze colonul. Adica dupa masa sa avem scaun. Acest lucru ar trebui sa se intample in prima jumatate a zilei. Mai mult decat atat, inca din timpul dizolvarii alimentelor la nivelul cavitatii bucale pancreasul poate fi activat pentru a pregati insulina – un hormon important in metabolsimul glucozei.
Tot stomacul are legaturi si cu starea psihica, unele alimente ne dau stare de bine, sau putem simti cand “stomacul este plin” chiar daca stomacul nu are inervatie voluntara. Aceasta pentru ca exista centri ai senzatiei de foame si de satietate in hipotalamus, care sunt stransi corelati cu activitatea gastrica. Asa am putea explica de ce unele alimente sunt mai “satioase” decat altele.



Sursa : kudika.ro

A fost descoperit secretul care topeste grasimea fara dieta si exercitii fizice.

Adio, cure de slabire! 

Compania WeightWatchers a initiat o campanie prin care persoanele care doresc sa slabeasca sunt sfatuite sa stea mai mult timp in picioare, deoarece asta ii va ajuta sa scape mai repede de kilogramele nedorite.

 

 

Potrivit unui studiu realizat de WeightWatchers, 67% dintre oameni isi petrec 20 de ore pe zi stand jos sau intinsi, scrieDaily Mail.
Chiar daca faci exercitii cel putin 30 de minute pe zi, tot poti sa intampini probleme de sanatate din cauza sedentarismului. Mesajul este clar: Miscati-va mai mult si stati jos mai putin ,a declarat Stuart Biddle, profesor in cadrul Universitatii Loughborough.
Acesta a intocmit o lista cu cateva schimbari care pot fi facute pentru ca oamenii sa nu mai stea jos sau intinsi atat de mult timp.
Printre acestea se numara vorbirea la telefon stand in picioare, mutarea calculatorului pe masa de calcat, udarea gradinii cu stropitoarea si nu cu furtunul, spalarea manuala a vaselor.
Potrivit cercetarilor, cinci minute de stat in picioare la fiecare 30 de minute intr-o zi de lucru, respectiv o ora si 20 de minute pe zi, inseamna arderea a peste 2.500 de calorii intr-un interval de o luna.
SURSA: MEDIAFA

7/06/2014

Doua plante medicinale care distrug Cancerul

Doua plante medicinale tropicale care distrug cancerul si alina efectele secundare ale chimioterapiei

Uncaria tomentosa cancer
Traim vremuri groaznice in care aproape oricine a fost atins de cancer intr-un fel sau altul. Pacientii cu cancer se zbat cu terapiile traditionale, si multi cauta modalitati alternative cu scopul de a inversa cursul bolii si diagnosticul. Iata doua puternice plante tropicale care pot stimula sistemele adecvate pentru a ajuta corpul in lupta cu aceasta teribila afectiune.

Gheara pisicii (una de gato, sp., cat’s claw, eng., lat. Uncaria tomentosa)

Gheara pisicii este o liana lemnoasa mare ce creste in padurea tropicala a Amazonului si care isi trage numele de la tepii ce cresc d-a lungul acesteia si care seamana cu niste gheare de pisica.
Gheara pisicii a fost utilizata in Peru si Europa inca din 1990 ca tratament adjuvant (asociat) pentru cancer, dar si pentru alte boli ce au ca tinta sistemul imunitar. Gheara pisicii contine cateva grupe de substante fitochimice care stau la baza actiunii ei, cel mai studiat grup fiind alcalozii oxindol, care au fost documentati ca avand proprietati anti-leucemice si imuno-stimulatorii.
Cercetari si studii asupra ghearei pisicii care documenteaza efectul pozitiv impotriva cancerului includ:Uncaria tomentosa cancer
  • cercetatorii italieni au raportat in 2001 un studiu in vitro in care gheara pisicii a inhibat direct cresterea unei linii de celule canceroase provenite de la un cancer mamar, inhibare in proportie de 90%.
  • cercetatorii suedezi au documentat in 1998 ca planta a inhibat cresterea celulelor de limfom si leucemie in vitro.
  • rapoarte ale testelor clinice de observare ale lui Keplinger au aratat ca pacientii cu cancer care au luat gheara pisicii impreuna cu terapiile traditionale, precum chimioterapia si cea cu radiatii, au raportat mai putine efecte secundare precum pierderea parului, a greutatii, greturi si infectii secundare.
  • cercetari ulterioare au aratat ca gheara pisicii poate ajuta la refacerea ADN-ului celular si previne mutatiile celulelor; mai poate de asemenea sa previna pierderile de celule albe din sange si deteriorarea celulelor imunitare datorata multor medicamente din cadrul chimioterapiei.
Gheara pisicii a mai aratat si capacitati deosebite de a omora virusii, de a lupta cu radicalii liberi si de a reduce inflamatiile.

Graviola (lat. Annona muricata)

graviolaGraviola este un mic conifer vertical, de circa 5-6 metri inaltime, cu frunze mari, stralucitoare de un verde inchis.
Un nou set de substante numite acetogenini annonacei, gasiti in frunza, tulpina, scoarta si semintele fructelor, a fost confirmat de catre trei grupuri de cercetare separate ca avand semnificative proprietati antitumorale si toxicitate selectiva impotriva diferitelor tipuri de celule canceroase (fara a dauna celulelor sanatoase), in doze foarte mici.
Cercetarile si studiile efectuate asupra graviolei si care documenteaza efectul ei pozitiv impotriva cancerului includ:
  • In 1997, Purdue University a publicat informatia ca a descoperit faptul ca acest nou set de substante chimice din graviola nu doar ca este eficient in omorarea tumorilor care s-au dovedit rezistente impotriva agentilor anticancerigeni, dar se pare ca mai are si o afinitate pentru astfel de celule rezistente. Asta inseamna ca acele celule cu rezistenta multi-medicamentoasa (RMM) pot fi efectiv omorate prin acetogenini, cu rapoarte cum ca ei au distrus preferential celulele RMM prin blocarea transferului de ATP – sursa principala de energie celulara – catre acestea.
  • Intr-un program de monitorizare a plantelor, efectuat in 1976 de catre Institutul National de Cancer din SUA, frunzele si tulpinile de graviola au aratat toxicitate impotriva celulelor canceroase, si acetogeninii specifici au fost raportati ca fiind selectiv toxici in vitro fata de urmatoarele tipuri de celule tumorale: carcinom pulmonar, san uman, adenocarcinom de prostata, carcinom pancreatic, adenocarcinom de colon, liniile celulare de cancer hepatic, limfom uman si adenocarcinom mamar RMM.
  • Cersetorii din Taiwan au raportat in 2003 ca principalul acetogenin al graviolei, annonacinul, era puternic toxic pentru cancerele ovarian, cervical, mamar, la vezica urinara si de piele in doze foarte mici.
Graviola s-a mai facut cunoscuta si pentru capacitatea deosebita de a omora bacteriile, parazitii si virusurile, dar si de a stimula digestia si a alina depresia.





Sursele:naturalnews.com

7/04/2014

Cum sa obtii un bronz natural.

Bronzatul la soare este pe cât de sănătos, pe atât de periculos. Bronzul are proprietăţile lui benefice organismului (nu uita că expunerea la soare îţi garantează necesarul de vitamina D), însă expunerea excesivă poate avea efecte adverse pe termen lung - cele mai multe leziuni sau chiar cancere ale pielii fiind cauzate de expunerea la radiaţiile solare.



Înainte să alegi costumul de baie potrivit şi să-ţi cumperi o pălărie, achiziţionează-ţi o cremă fotopreotectoare, deoarece protecţia pielii este extrem de importantă şi te fereşte de alergii şi arsuri. Iată câteva sfaturi practice pentru un bronz sănătos:

Exista metode care accentuează efectul de bronzare, asigurând şi pielea sănătoasă. Una din ele constă în aplicarea de comprese sau masaje cu ceai (veritabil) concentrat pe toate părţile corpului, după plajă, timp de 10 minute. Pielea bronzată capătă o culoare cu totul aparte, aurie, atrăgătoare.
A doua metodă este aplicarea unui masaj scurt (5 minute) pe întreg corpul cu morcov ras. Vitaminele care conţin morcov împrospătează pielea şi previn efectul de îmbătrânire cauzat de expunerea la soare.
Pe plajă, ochelarii de soare sunt indispensabili. Dacă razele solare aduc efecte benefice epidermei, ele sunt distrugătoare în ce priveşte ochii. Nu evita ochelarii speciali de plajă, cu o bună protecţie antivioletă. De asemenea, pe plajă nu se folosesc alte produse cosmetice în afara cremelor de protecţie antisolară. Deodorantele nu-şi au rostul şi pot dăuna pielii expuse la soare.
Pentru cine face nudism, nu e de uitat: sfârcurle sânilor trebuie protejate. Există autcolante aflate în comerţ, dar se pot improviza buline din pânză sau hârtie.
Alimentaţia este deosebit de importantă în timpul perioadei expunerilor la soare. Vitaminele A,C şi E nu trebuie să lipsească, fie luate pe cale medicamentoasa, fie consumând fructe şi legume bogate în asemenea vitamine.
Un bronz uniform, rezistent şi sănătos, îl asigură betacarotenul, care se găseşte în farmacii ca produs naturist, dar este suficient să-l oferi organismului prin alimente crude, bogate în această substanţă: morcovi, spanac, varză creaţă, pepeni galbeni, caise.
Betacarotenul stimulează formarea de pigmenţi, asigurând o bronzare uniformă, dar şi o buna protecţie împotriva razelor ultraviolete, blocând totodată îmbătrânirea pielii.

Atentie La Rosii

Atenţie la roşii! Cercetătorii în legumicultură avertizează că tomatele cu ţugui sunt periculoase pentru organism. Ei susţin că pentru acest tip de roşie se folosesc în exces erbicide sau substanţe de coacere forţată, ce pot duce la cancer.

 




Avem doua tomate: o tomata care nu a fost stimulata si o tomata care a fost stimulata. Cea nestimulata are punctual pistilar normal, chiar putin ingropat si este plata, iar cea stimulata vedeti in locul punctului pistilar a creat aceasta deformare vizibila.

Cercetătorii buzoieni de la Staţiunea Legumicolă spun că substanţele folosite pentru creştere sau pentru îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea roşiei.

 "Aceste substanţe sunt periculoase atat pentru planta cat si pentru mediu, dar in special pentru om. nu intamplator o parte din ele au fost scoase de pe lista oficiala si nu ma au dreptul de a fi comercializate pe teritoriul romaniei, dar din pacate, asa cum stiti totul este posibil la noi. Circula aceste substante in randul cultivatorilor, pentru ca vorbim de bani, de castig si sigur, sunt de regula cancerigene", explică un cercetător.

În pieţele buzoiene, tarabele sunt pline de roşii cu ţugui. Comercianţii ne garantează, însă, că sunt bune la gust şi sănătoase.

Clienţii merg pe mâna negustorilor şi cumpără fără să pună sub semnul întrebării calitatea roşiilor.




Sursa: realitatea.net

7/01/2014

Cel mai tanar stat din Europa Kosovo vrea sa renunte la moneda euro

Intentia a fost anuntata recent, la o intalnire a ministrilor de finante si a guvernatorilor de banci centrale, desfasurata in Muntenegru.
 
 
 
Desi nu are acordul Bancii Centrale Europene, Kosovo foloseste moneda unica europeana fara a face parte din zona euro si nici macar din UE, acesta fiind doar unul dintre statele in care autoritatile de la Bruxelles tolereza aceasta situatie.
 
Noua moneda a statului Kosovo s-ar putea numi “dardan”, dar nu exista inca informatii certe in acest sens. O alta idee ar fi adoptarea lekului, moneda nationala albaneza, dar analistii economici sunt sceptici in aceasta privinta, mai scrie ziarul austriac.
 
Kosovo si-a proclamat independenta in februarie 2008, la 10 ani de la razboiul din 1998-1999, in urma caruia provincia s-a rupt de fosta Iugoslavie, timp in care a fost administrata de o misiune speciala a ONU.
 
La inceput, Kosovo a folosit ca moneda nationala dinarul iugoslav, apoi marca germana. Dupa introducerea monedei unice europene, in 2002, Kosovo a adoptat euro, odata cu Germania, fara a avea acordul autoritatilor de la Bruxelles.
 
Alte state in care se foloseste euro fara a face parte din zona euro sunt: Muntenegru, Principatul Monaco, Republica Andorra, San Marino, Vaticanul si o serie de insule de pe coasta Canadei si din Oceanul Indian, care apartin de Franta.

Simona Halep este la doar câţiva paşi de o performanţă unică în tenisul

Simona Halep aflată acum pe poziţia a treia în clasamentul WTA a devenit jucătoarea cel mai bine cotată rămasă pe tabloul principal la Wimbledon. Asta după ce americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li au fost deja eliminate.



Singurul obstacol în drumul lui Halep către finala de la Wimbledon ar fi Maria Şarapova, pe care ar putea-o întâlni în sferturile competiţiei.

Rusoaica a învins-o de două ori în acest an pe româncă: o dată în finala de la Madrid, apoi în cea de la Roland Garros.

Simona Halep este calificată în optimile turneului londonez, unde o va întâlni pe Zarina Diyas (Kazahstan-locul 72 WTA), care a trecut de rusoaica Vera Zvonareva.
Românca se află la a patra participare la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. În 2011 şi 2013, ea a ajuns în turul doi, iar în 2012 a fost eliminată în primul tur.




Sursa: RFI

Scumpiri URIAŞE la ŞCOALA DE ŞOFERI

Scolile de soferi se vor scumpi cu pana la 30% de la 1 iulie, ca urmare a unor modificari in legislatie.







Astfel, ele vor fi obligate prin lege sa isi inregistreze toti cursantii la Autoritatea Rutiera Romana (ARR), potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor.

Acesta presupune ca toti instructorii sa cumpere o aplicatie electronica gestionata de ARR in care sa treaca informatiile despre cursanti.

In consecinta, scolile de soferi vor inregistra cheltuieli suplimentare, care se vor resimti si in pretul cursurilor, ce vor creste de la 1 iulie cu pana la 30%.

Instructorii auto care nu vor respecta aceste noi reguli vor fi amendati.