1. Bucati de branzeturi
Daca ai ramas cu branza, cascaval, mozzarella, cheddar sau alt sortiment dintr-un pachet/cutie incepute, nu le arunca. Le poti folosi in paste, quiche-uri, omlete, fondue, quesadillas sau in sandvisuri calde.

Pana si coaja tare de la parmezan o poti folosi. Pune-o intr-o supa sau un sos pentru paste si vei obtine o textura mai cremoasa si arome pe care nici nu le banuiai.
2. Fructe prea coapte
 
 
Nu te poti stapani sa nu iti cumperi o sacosa plina cu fructe  mai ales cand sunt in sezon si se gasesc din belsug.  Dar de multe ori ajungi sa iei mai mult decat ai putea manca si te trezesti in cateva zile cu multe fructe prea coapte pe care n-ai vrea sa le arunci. Le poti folosi in dulceturi, sosuri, prajituri, inghetate.

3. Legume care si-au pierdut textura
Ai ramas cu cateva bucati de morcov, telina, o jumatate de ceapa sau cateva felii de ardei gras de la ultima mancare. Dupa mai multe zile, chiar si tinute in frigider, isi vor pierde fermitatea. Nu le arunca. Pune-le  intr-o punga la congelator si foloseste-le cand vrei sa faci supa concentrata de legume.

4. Oase de pui
In cazul in care ai dezosat acasa un pui intreg pentru alte preparate poti pastra toate oasele pentru a le folosi pentru o supa concentrata de pui. Acelasi lucru il poti face si cu oasele de pui ramase de la un pui cumparat gata rotisat sau gatit intreg la cuptor. Le pastrezi la congelator pana cand strangi suficiente ca sa pregatesti un stock.

5. Paine veche si tare
E imposibil sa nu te fi lovit macar o data de aceasta dilema: ce sa fac cu painea veche si tare? Si de cele mai multe ori raspunsul a fost sa o arunci si sa cumperi alta. Orice felie sau bucata de paine mai tare se poate transforma in ceva delicios.

6. Seminte de dovleac
Salveaza-le de fiecare data cand cureti un dovleac mare. Le poti transforma intr-o gustare delicioasa daca le prajesti la cuptor.

7. Resturi de cafea
Intotdeauna iti ramane de dimineata o ceasca de cafea nebauta sau un rest de cafea in ibric? Nu le arunca. Le poti folosi in sosuri, deserturi sau marinade.  Iar pentru zilele fierbinti de vara, poti sa ingheti cafeaua ramasa in tavile pentru gheata si sa o adaugi intr-o cafea fierbinte atunci cand vrei sa te racoresti.


8. Zeama de muraturi
Zeama de muraturi poate fi pastrata dupa ce ai terminat toate legumele din borcan. Pe langa faptul ca este cel mai bun remediu pentru o mahmureala crunta, o poti folosi pentru dressinguri de salata sau in retete de cocktailuri cu martini sau Bloody Mary.