Featured Post 6

7/04/2015

Prăjitură cu rubarbă și banane (de la 3 ani)

Această prăjitură cu rubarbă și banane poate fi servită ca desert sau gustare, cu o aromă subtilă, dulce-acrișoara, nemaipomenită într-o zi toridă de vară. Simplu și ușor!
Ingrediente: 3 tulpini de rubarbă, 2 banane mici,1 linguriță de bicarbonat, 3 ouă de țară, 170g de făină neagră

 


50g de mălai, 120g zahăr brun sau îndulcitori naturali, 5-6 linguri de iaurt, 3-4 linguri de lapte, un praf de scorțișoară, un praf de anason, 70 ml de ulei rezistent la temperaturi înalte (ulei de avocado, ulei de migdale, ulei de struguri sau ulei din turte de măsline).
Mod de preparare:
Rubarba și bananele se taie în bucăți, după care se mărunțesc în robotul de bucătărie. Cu ajutorul unui mixer amestecăm: făina, praful de copt, zahărul și mălaiul, după care adăugăm ingredientele lichide: iaurtul, ouăle și laptele. Când amestecul este omogenizat, adăugăm rubarba și bananele, împreună cu  scorțișoara și anasonul.
Aluatul se toarnă într-o tavă rotundă, de aproximativ 35 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt. Prăjitura se pune la copt, la foc mediu, în cuptorul încins în prealabil, și se lasă până cînd se rumenește și trece testul scobitorii.
Este un desert care se pregătește extrem de rapid și ușor. O soluție ideală pentru zilele aglomerate în care avem de pregătit un desert la minut!


Sursa: Oanacuzino.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu